Shoppa kläder på nätet

 

Young handsome man keeping hand on chin and looking away while sitting in the chair against illustration of closet in the background

Antalet webbshoppar som säljer mode och kläder online har fullkomligen exploderat de senaste åren. Vilket är till stor glädje för alla som är på jakt efter roliga och personliga kläder. Webbutiker håller i regel lägre priser, har större utbud, och mer unika varor. Både fraktkostnader och leveranstider har minskat, vilket gör det mer och mer åtråvärt att jaga favoritplaggen på nätet. Letar man runt på internationella webbshoppar hittar man vanligtvis både billigare och roligare plagg än i de butiker man har i sin hemstad. För att inte glömma att man slipper trängas på stan, och kan shoppa loss hemma i pyjamasen mitt i natten.

Tips och råd

Det finns dock en del saker man bör tänka på när man beställer kläder online. Helst om man beställer varorna från webbshoppar utomlands. Här är några saker att ha i bakhuvudet när man sitter köpsugen vid datorn.

  • Lär dig de storlekar du har ordentligt. Läs även webbutikens storleksguide noga. Satsa gärna på plagg som har lätt för att passa de flesta, som toppar och klänningar, medan man kan vara mer försiktig med de plagg som måste passa noggrannare, som till exempel byxor.
  • Undersök webbplatsen du shoppar från. Kolla vad man säger om den på nätet. Se efter om den har några adressuppgifter. Saknar den det kan det vara en varningssignal.
  • Använd gärna betaltjänsten PayPal. Då kan du betala med kort utan att säljaren får del av dina kortuppgifter.
  • Ställ samma krav på webbshoppen som du skulle göra på en vanlig klädbutik. Stämmer inte plagget med beskrivningen, eller håller sämre kvalitet än påstått – klaga. Påpeka även om leveranstiderna inte hålls. De flesta webbshoppar är servicemässiga och gör sitt bästa för att rätta till eller kompensera om man påpekar ett problem.
  • Jämför priserna. Bara för att du hittar något roligt och unikt på en webbshop behöver du inte slå till direkt. Leta runt och jämför, och se om du kan hitta varan till ett lägre pris. Ett tips kan vara att göra en bildsökning på plagget och se om det dyker upp på fler butiker.
  • Verkar det för bra för att vara sant är det förmodligen det. Säljs ett märkesplagg för en bråkdel av priset är det med stor sannolikhet en piratkopia.
  • Leta rabatter och erbjudanden. Många webbshoppar erbjuder en rabatt på första köpet bara om man börjar prenumerera på deras nyhetsbrev.

Leave a Reply

mts_cool