Hitta kläder till arbetsintervjun

Att ha på sig rätt kläder på arbetsintervjun är något som de flesta kan hålla med om att det är en viktig sak. Den tid som du och personen som intervjuar dig träffas är ofta väldigt kort, och på den tiden ska du gärna både ge ett professionellt och också ett personligt intryck för att visa något av vem du är. Det kan göra det enklare för rekryteraren att komma ihåg dig och att få personen att känna en samhörighetskänsla. I storstäder som Stockholm är det många som söker till jobben och de som jobbar med rekrytering i Stockholm kan ha svårt att komma ihåg just dig som blir intervjuad. Därför gäller det att tänka till lite extra vid valet av klädsel.

Ta reda på vad folk har på sig

För att hitta rätt kläder till arbetsintervjun är det ett bra knep att försöka ta reda på vad folk som redan jobbar på arbetsplatsen brukar ha på sig. Vilka färger brukar de ha på sig? Har de en strikt och dressad stil eller en mer kreativ och ledig? Verkar de sportiga eller föredrar de snygga kläder framför funktionella? Genom att titta på vad medarbetarna har på sig kan du utgå ifrån den bilden och kanske höja nivån något utifrån det.

Klädesplagg att undvika

Var inte rädd för att ha på dig färger på intervjun, men var medveten om att olika färger och mönster kan signalera olika saker. Till exempel kan rött signalera aggressivitet och glittrigt kan ge associationer till fest snarare än arbete. Om du verkligen tycker om rött eller glittrigt, försök att inkludera detta i någon lite mindre detalj såsom en väska eller ett annat personligt föremål. Det finns mängder av webbshoppar på nätet där du kan hitta fina accessoarer och kläder som kan komplettera din outfit. Vissa företag har policys där särskilda klädesplagg är förbjudna, till exempel shorts eller urringade tröjor. Om det finns en sådan policy måste du naturligtvis följa den även på arbetsintervjun, hur varmt det än är.

Hitta kläder till arbetsintervjun online

Om du inte har några lämpliga kläder, fråga en vän om du kan få låna något eller försök att hitta billiga kläder online. Även om det kanske kan kännas lite konstigt, så kommer rekryteraren förmodligen inte att märka att kavajen är aningen för stor eller inte passar dina färger helt och hållet. Det största fokuset bör ligga på det gamla klassiska uttrycket ”hel och ren”. Det vill säga: kom med putsade och välskötta skor, en prydlig kavaj eller kofta, ett par lite finare byxor såsom kostymbyxor och ha gärna på dig någon enkel accessoar eller ett smycke som varken är för exklusivt eller för enkelt. Lycka till med intervjun!

Leave a Reply

mts_cool