Svenska klädwebshoppar

Det finns ett flertal webshoppar som säljer kläder på nätet som slagit igenom stort på den svenska marknaden. I det här inlägget kommer du att få veta lite om några populära och framgångsrika svenska klädwebshoppar.

NA-KD

NA-KD är en av Sveriges största modebutiker på nätet. Du hittar dem på deras hemsida https://www.na-kd.com/sv där du kan se att de säljer moderiktiga kläder och accessoarer för dam. NA-KD grundades år 2015 av Jarno Vanhatapio som än idag är VD för företaget. Ifall du är osäker på hur företagets namn uttalas kan vi ge dig den värdefulla informationen att NA-KD uttalas naked. Alltså det engelska ordet för naken. Företagets huvudkontor ligger i Göteborg.

Ellos

Några som var väldigt tidiga med att sälja mode via postorder och numera på nätet är Ellos. Ellos är ett klädföretag som grundades år 1947 av Lars Gustavsson Olle Blomqvist. De kom fram till företagets namn genom att sätta ihop de första bokstäverna i respektive förnamn alltså LO. Eftersom att företaget ej ska förväxlas med organisationen med samma bokstäver valde man att skriva ut uttalet på bokstaven l alltså ell vilket blev ellos. Från början fokuserade de på att sälja kläder men numera hittar du både kläder, inredning och skönhetsprodukter för alla i deras webbshop. Företagets huvudkontor ligger i Borås.

Nelly

En annan populär klädwebbshop är Nelly. Nelly är ett klädföretag som grundades år 2004 av Jarno Vanhatapio. Men sedan 2020 har Anna Kristina Lukes tagit över som VD för företaget. I deras webbshop hittar du kläder, accessoarer och skönhetsprodukter för både dam och herr. Företagets huvudkontor ligger även det i Borås.

Boozt

Boozt är ytterligare ett exempel på en modebutik som finns på nätet. Företaget grundades år 2007 och deras VD heter Hermann Haraldsson och Henrik Thorup Theilbjörn. I deras webbshop hittar du kläder, accessoarer och skönhetsprodukter för dam och herr. Något som gör att denna webshop sticker ut i mängden från de vi nämnt tidigare är att hos boozt kan du hitta vanliga kläder och mer exklusiva klädmärken. Företagets huvudkontor ligger i Malmö.

Bubbleroom

Bubbleroom är en svensk klädwebshop som grundades år 2005 av Svante Tegnér. I deras webshop hittar du mode för dam. Förutom att bubblerom är en klädwebshop så har de tidigare utgett ett modemagasin vid namn bubbleroom magazine samt haft ett community där modeintresserade kunde samlas och snacka om mode. Företagets huvudkontor ligger i Borås.

Leave a Reply

mts_cool