Klädwebshoppar som säljer märkeskläder

Att nischa in sig på en viss typ av klädstil eller varumärken är en bra idé när du ska starta din egen klädwebbshop. Ett sätt att nischa in sig är genom att enbart, eller till stora delar sälja märkeskläder. Fördelen med att sälja just märkeskläder på nätet är att ni inte behöver lägga lika mycket resurser på väktare som man behöver göra i fysiska klädbutiker som säljar dyrare klädmärken.

Det finns flera webbshoppar som säljer märkeskläder. I det här inlägget tänkte vi gå igenom några av de mest framgångsrika, både inom Sverige och internationellt.

Thernlunds

thernlunds.se hittar du kläder för både herr, dam och barn. Sortimentet som Thernlunds erbjuder är handplockat, vilket innebär att de kläder du ser på deras hemsida är speciellt utvalda. De har kläder för både vardag och fest. Några kända varumärken du hittar på Thernlunds är Gant, Eton och Calvin Klein. Förutom att de säljer kläder online så finns det ett par fysiska butiker, främst i Stockholmsområdet.

Boozt

En annan känd klädwebbshop från Norden som har en hel del märkeskläder i sin sortiment är Boozt.com. De säljer både kläder, accessoarer och skönhetsprodukter till dam, barn och herr. Några kända varumärken du kan hitta på deras hemsida är Gant, Hugo Boss, Filippa K, Fila och Ralph Lauren. De har även en outlet som heter Boozt outlet där du kan fynda märkeskläder till ett nedsatt pris.

Net-a-Porter

En internationell klädwebbshop som lagt sitt stora fokus på att sälja designkläder är Net-a-Porter. På deras hemsida kan du hitta kända klädvarumärken som Prada, Balenciaga, Gucci och Stella McCartney. Förutom exklusiva kläder kan du även hitta accessoarer och skönhetsprodukter till dam på deras hemsida. Företaget grundades år 2000 av Natalie Massene och säljer enbart sina kläder online.

Bubbleroom

Ett till exempel på ett framgångsrikt svenskt företag som säljer kläder online är Bubbleroom. Hos Bubbleroom hittar du kläder till dam av många kända klädvarumärken. Till exempel Ida Sjöstedt, Michael Kors, Marc Jacobs och Gant. Företaget grundades år 2005 och har sedan dess fokuserat på den digitala marknaden.

Mytheresea

Mytheresa är ett annat bra exempel på en internationell klädwebbshop som säljer designerkläder. De har funnits i 30 år och har en stor erfarenhet och fingertoppskänsla när det kommer till att ta in de hetaste märkeskläderna i sitt sortiment. Deras sortiment består av kläder och accessoarer till dam, barn och herr. Några kända klädvarumärken du kan hitta hos Mytheresa är Saint Laurent, Fendi, Balmain och Alexander McQueen.

Best of brands

Best of brands är ett svenskt företag som säljer utvalda klädvarumärken online, men de har även en butik i Sickla. De säljer kläder både till herr, dam och barn. Förutom att företaget säljer märkeskläder säljer de även möbler och inredning. Några exempel på varumärken som finns i deras sortiment är Filippa K, Tiger of Sweden, By Malene Birger, Dagmar och Tommy Hilfiger.

Leave a Reply

mts_cool