Snygga tidlösa kläder till bra pris

Att satsa på tidlösa kläder är en god idé både för plånboken och för miljön. Kläder i tidlös stil är alltid moderiktiga och kan användas under lång tid förutsatt att de passar. Trenden med slow fashion där man satsar på tidlösa slitstarka kläder växer i takt med att vi engagerar oss mer i miljön.

Hållbarhet har blivit ett modeord i samhället och har fått både konsumenter och företag att tänka på att skapa hållbara produkter. Klädindustrin är inget undantag och det finns många svenska klädmärken som satsar på tidlösa och hållbara kläder. Ett exempel är twist and tango från Göteborg som säljer snygga, tidlösa kläder till ett bra pris. Twist and Tango grundades år 1995 och specialiserar sig på tidlösa kläder med rena linjer och lekfulla prints, som enkelt går att kombinera med andra plagg. Detta att ha ett fåtal basplagg som enkelt kan kombineras till nya roliga stilar är ett sätt att minska konsumtionen och belastningen på miljön som klädindustrin står för.

Slow fashion- rörelsen – en rörelse för miljön

Världen fick upp ögonen för modeindustrins påverkan på miljön tack vare Stacey Dooleys dokumentär Modeindustrins Smutsiga Baksida från 2018. Klädindustrins miljöpåverkan har dock länge varit känd av experter och slow fashion-rörelsen har funnits i decennier. Slow fashion-rörelsen uppmanar till att tänka på hur våra klädköp påverkar oss och miljön. Rörelsen bygger på att man köper stilrena kläder i bra material som håller länge. Följare av slow fashion rörelsen anser även att man ska köpa kläder på second hand och att lära sig upcycling och ge gamla kläder nytt liv genom broderi eller tyglappar.

Många modebutiker har hakat på Slow fashion-rörelsen genom att hyra ut kläder. Andra sätt att engagera sig i slow fashion rörelsen är att handla på second hand eller klädbytardagar med vänner och grannar. En klädbytardag kan också vara en trevlig aktivitet för grannskapet som man kan anordna tillsammans.

Leave a Reply

mts_cool