Varför är ekologiska barnkläder bra?

Man vill ge det bästa till sitt barn och när det gäller barnkläder vet vi idag att vanliga bomullskläder kan vara skadliga för dem. Småbarn har känsligare hud än vi vuxna och då är bra att köpa eko barnkläder. Ekologisk odling innebär att det inte används några bekämpningsmedel eller gödningsmedel när man odlar, och det är bra för de som plockar bomullen, för vår miljö och för de som syr kläderna. Om man köper en vanlig bomullströja så tar det ungefär 10 tvättar innan man har fått bort alla skadliga ämnen och då har man tvättat sönder tröjan. Ekologiska barnkläder är lite dyrare, men håller längre i både färg och form och som inte ger några allergier.

Att hitta ekologiska kläder

6288743600_2664637436_bBåde barn och vuxna mår bra av att använda ekologiska kläder och idag har alla klädkedjor sådana kläder i sitt utbud. En del har mer och en del har mindre, men det kan vara svårt att hitta dessa kläder. Det är ju inte så att det skyltas så tydligt i affärerna, så man får istället gå och fråga någon personal var kläderna finns i butiken eller kolla på märkningen på plaggen. När det gäller ekologiska barnkläder så finns det en uppsjö av butiker på nätet. Här kan man som konsument bara välja det man tycker är bra, snyggt och prisvärt. Ekologiska vuxenkläder finns det däremot inte lika mycket av på nätet och det kan bero på att sådana kläder är dyrare att framställa och de blir dyra att sälja och då säljer de inte lika bra. Det finns snygga damkläder på Outletsverige.se som är mycket populära och många fler butiker som säljer bra vuxenkläder. De finns. Det gäller bara att leta.

Alla mår bra av ekologiska kläder

Det spelar ingen roll om man är barn eller vuxen när det gäller ekologiska kläder. Alla mår bra av att använda sådana kläder. Vi slipper att ha bekämpningsmedel på kroppen som en vanlig bomullströja kan innehålla. Förutom att vi mår bättre, så mår de som arbetar med ekologisk odling mycket bättre, för att inte tala om vår natur. Det är dyrare med hållbart mode
men man får kläder som håller mycket längre och som man kan ärva flera gånger, och där tjänar man ju in mycket pengar. Idag vet vi att det är bra med ekologiska kläder, speciellt till våra allra yngsta barn. De har mycket känsligare hud och vanlig bomull som är besprutad kan ge allergier och eksem. Man vill att ens bebis ska ha mjuka och sköna kläder och då ska man verkligen satsa på ekologiskt närmast kroppen. Det är egentligen bara att gå till vilken klädbutik som helst och köpa det, eller gå ut på nätet. Där finns det mycket att välja på.

 

Leave a Reply

mts_cool