Se till helheten

Bloggen handlar självklart mycket om mode, design och trender men vi vill också lyfta fram vikten av att ta tänka på helheten. Det vill säga både kropp, knopp och själ. Och vad passar då bättre än att skämma bort sig själv, eller någon man tycker om, med ett eget lyxigt hemma-spa kit?

Satsa på snygga förpackningar

Det finns väl ingenting som går upp mot ett avkopplande och välgörande bad, oavsett det är i badkaret, bastun eller jacuzzin. Porerna vidgas, huden svettas, musklerna mjuknar. Allt gammalt ”skräp” virvlar ner i avloppet tillsammans med det förbrukade vattnet och man känner sig som pånyttfödd.

Det bästa av allt är kanske ändå att det inte behöver kosta lika mycket som det smakar! Det finns mängder med bra, välgörande och framförallt ekologiska hår- och hudvårdsprodukter därute som känns superlyxiga utan att vara särskilt dyra.

Ett tips för att skapa en ännu lyxigare spa-känsla är att köpa produkter som är riktigt snyggt förpackade. Det finns dessutom mängder med ställen som säljer förvaring i form av korgar, tidningsställ, burkar och askar som är både praktiska, snygga och överkomliga rent ekonomiskt.

Tips på bra märken som inte kostar skjortan

– Redken

Ett amerikanskt märke som har funnits sedan 60-taket och som tillverkar hårvårds- och stylingprodukter som passar alla. För bästa resultat rekommenderas att man använder flera av Redken produkter, som exempelvis Redken all soft mega, som är en hel serie bestående av schampo och balsam samt hår- och hudbehandlingsprodukter.

– L300

Ett svenskt märke som utvecklats i ett rent medicinskt syfte och som i början av 80-talet kunde lansera en oparfymerad skönhetskräm med dermatologiskt positiva egenskaper. Numer finns en hel ansiktsvårdsserie som är särskilt anpassad för personer med torr hud.

– Lumene

Ett finskt märke med rötter i den finländska urkraften och naturen. Produkterna innehåller bland annat arktiskt källvatten, frön, växtextrakt och bär rika på diverse näringsämnen och inte minst, antioxidanter.

– Dove

Dove ingår i det brittisk-nederländska företaget Unilever, ett företag som har funnits sedan 30-talet och som tillverkar allt från dagligvaror till rengöringsmedel och hygienartiklar. Dove driver olika projekt som syftar till att öka flickors och kvinnors självförtroende och självkänsla när det gäller det egna utseendet och erbjuder mängder med hud- och hårvårdsprodukter för både män och kvinnor.

Skapa den ultimata spa-känslan

För att skapa den ultimata hemma-spakänslan behövs också levande ljus (med eller utan doft beroende på preferens), sköna handdukar, några korgar, eteriska oljor och ett gäng glossiga inrednings- och modemagasin. Fyll korgarna med badbomber, tvålar och oljor och placera tidningarna lite snyggt på en väl placerad hylla där även ljus och doftpinnar kan få plats.

Textilier kan vara hur dyra som helst men även här finns märken som ger en lyxig känsla utan att kosta skjortan. Ljusa färger som linne, beige och ljusgrått ger en varm och ombonad känsla, medan kritvitt kan bli för skarpt. Ställ in ett par väl utvalda gröna växter och spa-känslan är komplett!

Leave a Reply

mts_cool