För- och nackdelar med att handla kläder online

Näthandeln växer sig allt större och tar över en allt större del av den totala marknaden inom en rad olika branscher, och klädbranschen är inget undantag – snarare är det en av de branscher som det handlas mest inom på nätet. Det finns självklart många fördelar med att handla kläder online – det är därför näthandeln kan växa – men det finns också vissa nackdelar som man kan behöva ha i åtanke.

Den kanske största fördelen med att handla kläder online är det är bekvämt. Från din egen soffa hemma i vardagsrummet, eller till och med medan du fortfarande ligger och slöar i din kontinentalsäng en söndagsmorgon, har du tillgång till världens alla klädbutiker, och kan surfa dig igenom deras sortiment utan att sätta en fot utanför dörren. Om man vill få samma överblick över utbudet i fysiska butiker skulle man bli tvungen att gå många kilometer mellan olika butiker.shop-1298480_960_720

Inte ens då skulle man dock ha tillgång till samma utbud, vilket är en annan fördel med att handla kläder online. Webbutiker kan ofta erbjuda ett betydligt större utbud än fysiska butiker, dels för att de kan ha ett större lager, dels för att de inte behöver ha varje plagg på lager när det säljs; de kan beställa in det när du som kund beställer plagget via deras e-butik. Möjligheten för webbutiker att ha ett stort lager gör också ofta att de kan köpa in kläder i större upplagor, vilket pressar priserna. Det leder till en annan fördel med att köpa kläder online, nämligen att det i regel är billigare än att handla i butik, även om man inkluderar frakten.

Just frakten är dock en av nackdelarna med att handla kläder online jämfört med i butik. Efter att du har beställt ditt plagg måste du ju nämligen vänta på att plagget ska levereras, en väntetid som kan vara allt mellan ett par dagar och några veckor, beroende på hur långt plagget ska fraktas och hur etablerad e-butiken är.

En annan nackdel är att det alltid finns en risk att plagget inte passar när det väl kommer fram, eftersom man inte har någon möjlighet att prova plagget. Därför är det viktigt att man läser storleksguiderna på webbshopen noga.

Leave a Reply

mts_cool